fbpx

DF om strafskærpelser: For lidt og for sent

Pressemeddelelse

DF om strafskærpelser: For lidt og for sent

Justitsminister Morten Bødskovs stort opsatte tiltag for at bekæmpe rockere og indvandrerbander kommer i Dansk Folkepartis optik alt for sent og indeholder alt for lidt, når det kommer til stykket. Det bedste eksempel er, at der intet gøres for at hjælpe de mange danskere, der plages af at have en rockerborg i deres nabolag.

– Det er uforståeligt, at det har skullet tage to år at skærpe straffene for bandekriminalitet, når der i lang tid har været stor folkelig opbakning til strafskærpelser, mens bandekrigen har raset, siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, der peger på, at det ligger lige for at bruge bestemmelserne omkring hashklub-loven over for rockerborgene.

– Endvidere er det påfaldende, men naturligvis positivt, at regeringen går efter højere straffe for våbenbesiddelse, hvilket vi i DF længe har anbefalet, men højere straffe var jo noget regeringen og dens støtteparti gik til valg på at modvirke. Det er naturligvis godt at blive klogere, men regeringens tiltag er for små. Skærpelsen af våbenloven er fornuftig, men hvorfor skal man først straffes med fyrre dages fængsel tredje gang, man har en ulovlig kniv med i nattelivet?

Det står også uklart, hvordan regeringen vil sikre håndhævelsen af den øgede straf for at bære våben, da domstolene normalt siger, at de ikke vil finde sig i at blive dikteret hårdere straffe. Det er DFs politik at benytte minimumsstraffe. Regeringen taler om højere straffe, men hvordan vil de sikre dette?

– Generelt er det interessant, at regeringens udspil handler om længere straffe og skærpede vilkår for kriminelle, når de i årtier har skældt os i DF ud for at ville netop dette. Dette er dog bestemt et af de mindst kritisable løftebrud, regeringen har begået, slutter Peter Skaarup, der dog savner tiltag til at udvise de mange udenlandske bandemedlemmer.

Rul til toppen