fbpx

DF opfordrer til domstols-afklaring om post til Vejlegården

Pressemeddelelse

DF opfordrer til domstols-afklaring om post til Vejlegården

Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen, opfordrer Vejlegården til at søge fri proces og anlægge sag mod Post Danmark for at få afklaret om det virkelig kan være rigtigt, at en faglig konflikt trumfer Post Danmarks forpligtigelse til at bringe post ud til borgerne.

– Jeg er mildt sagt forundret over det svar, Henrik Dam Kristensen har givet transportudvalget. Jeg kan simpelthen ikke forestille mig, at en overenskomst med 3F er vigtigere end den befordringsforpligtelse som ligger i Postloven. Professor Claus Haagen Jensen har tidligere tilkendegivet, at den manglende postomdeling var ulovlig – og det er jeg meget sikker på, at en retslig afklaring af tvisten også vil vise. Vi kan ikke have en situation, hvor PostDanmark kan til- og fravælge hvilke danskere, de vil levere post til afhængig af de pågældendes forhold til 3F, siger Kim Christiansen.

Kim Christiansen mener, at en retslig afklaring af spørgsmålet er helt nødvendig og mener, at Vejlegården vil få bevilget fri proces i sagen.

– Der er jo netop tale om en sag, der har principiel karakter og som er af stor interesse at få afklaret for andre borgere. Kan man regne med, at PostDanmark har den befordringsforpligtigelse, der følger af Postloven, eller skal man forvente, at hvis man som erhvervsdrivende geråder i konflikt med 3F eller en anden fagforening, så indstilles leverancerne af post. Det er et helt afgørende spørgsmål at få en juridisk afklaring af, siger Kim Christiansen.

Kim Christiansen mener selv, at transportministerens svar i høj grad er politisk motiveret.

– Transportministeren har givet et svar, der ikke handler om juraen i denne sag, men handler om at transportministeren ikke vil lægge sig ud med vennerne i fagbevægelsen – og det er dybt kritisabelt. Faktisk minder det lidt om en bananrepublik, hvis det er sådan at en faglig konflikt virkeligt trumfer befordringsforpligtigelsen, siger Kim Christiansen.

Rul til toppen