fbpx

DF: Oppositionen saboterer tilfredsstillende løsning på IC4-problemer

Christiansborg, torsdag den 12. maj 2011/LO Pressemeddelelse

DF: Oppositionen saboterer tilfredsstillende løsning på IC4-problemer

Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen, raser over, at oppositionen ikke vil være med til at tage ansvar for problemerne med IC4-togene.

– Det er utroligt, at de disse partier bruger det her til at føre partipolitik i stedet for at tage ansvar for at løse problemerne med IC4-togene. Det handler altså om, at vi skal have løst problemerne til gavn for pendlerne og almindelige mennesker. Og det er d&eacutet, som Dansk Folkeparti nu gør ved at tilslutte os den handlingsplan, som transportministeren har fremlagt, siger Kim Christiansen.

Kim Christiansen havde gerne set, at et bredt flertal i Folketinget bakkede op om handlingsplanen, men sådan gik det altså ikke.

– Det er sådan noget Christiansborg-fnidder, det her. Vi står med en række konkrete problemer i forbindelse med IC4-togene, og det ville altså have klædt oppositionen at være med til at rydde op i forhold til noget, som man selv har været med til at sætte i verden. I stedet prøver man at fralægge sig ansvaret og få det til at se ud som om, at alle dårligdomme kommer fra transportministeren, siger Kim Christiansen.

Handlingsplanen omhandler blandt andet, at DSB’s jurister skal undersøge mulighederne for at opsige aftalen om IC4-togene. Desuden skal en task-force vurdere forskellige alternative strategier for, hvad der kan gøres, hvis det viser sig, at det ikke er muligt at indsætte IC4-togene som oprindeligt tænkt i landsdelstrafikken.

Rul til toppen