fbpx

DF: På tide vore soldater får ordentlig mad

Pressemeddelelse

DF: På tide vore soldater får ordentlig mad

-Men vi holder øje med, at løfterne til de danske soldater også bliver indfriet, siger Ib Poulsen, forsvarsordfører, Dansk Folkeparti. Ib Poulsen reagerer på meddelelsen om, at der nu vil blivepakket sundere mad i danske soldaters feltrationer.

– Jeg er tilfreds med, at soldaterne er blevet hørt, men jeg kan godt forstå, hvis de mener, at det har taget meget lang tid at få ørenlyd, siger Ib Poulsen. Jeg sagde allerede i marts, da soldaterne luftede deres utilfredshed med at blive nægtet dansk mad i deres feltrationer, at det var helt utilstedeligt, og at DF ville have ministeren på banen med løfte om at rette op på sagen. For først blev alle former for svinekød fjernet fra vore danske soldaters feltrationer. Dernæst blev rationerne fyldt med norske fiskeprodukter, amerikanske kager og andre tomme kalorier. Soldaterne klagede. Maden var så elendig, at de tabte sig adskillige kilo. Der var simpelthen ikke næring nok i maden. Men det handlede ikke blot om sund og nærende mad. Soldaterne ville have, at deres rationer smagte dansk, de ville have leverpostej, koteletter og frikadeller. Nu ser det ud til, at soldaterne bliver hørt.

– Men jeg stiller mig ikke tilfreds, før feltrationerne foreligger i den form, soldaterne efterspørger.

Kaptajn ved Forsvarets Sundhedstjeneste, Klaus Gabriel Sørensen, har sagt, at der nu kommer proteinbarer, nødder og rosiner i feltrationerne samt at disse generelt bliver mere nærende. Nu skal vi gribe chancen for også at servere den leverpostej, og de frikadeller og koteletter, soldaterne ønsker. Vi kan simpelthen ikke være andet bekendt, siger Ib Poulsen.

Rul til toppen