fbpx

DF: Politiet bør ikke løslade berusede spritbilister

Pressemeddelelse

DF: Politiet bør ikke løslade berusede spritbilister

Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen, vil nu rette henvendelse til justitsminister Lars Barfoed (K) med henblik på at få klargjort, om politiet reelt ikke har lovhjemmel til at tilbageholde spritbilister eller fratage dem deres køretøj, så de ikke løslades, mens de stadig er berusede, og der er en risiko for, at de kører videre. Dansk Folkeparti vil have strammet loven, hvis det nuværende regelsæt ikke muliggør tilbageholdelse af berusede spritbilister eller deres køretøjer.

– Det er meget tankevækkende, at BT nu kan dokumentere, at berusede spritbilister løslades af politiet, inden de er ædru, selvom der må formodes at være relativ stor risiko for, at de genoptager kørslen. Årsagen er, at politiet ikke mener at have lovhjemmel til at tilbageholde og ej heller til at beslaglægge spritbilisternes køretøj. Jeg vil derfor rette henvendelse til justitsminister Lars Barfoed for at få afklaret præcist, hvilke beføjelser politiet har ift. at tilbageholde spritbilister og/eller beslaglægge deres køretøj, når de stadig er berusede, siger Kim Christiansen.

– Vi ved, at spritbilister og andre påvirkede i trafikken er involveret i mange ulykker hvert år på de danske veje. Det er således dybt uhensigtsmæssigt, hvis berusede bilister og andre trafikanter, der ellers er blevet pågrebet af politiet, lukkes ud i trafikken, inden de er ædru. Vi vil derfor i Dansk Folkeparti have lovgivningen strammet, hvis politiet ikke indenfor de gældende love kan tilbageholde spritbilisterne, så det i fremtiden bliver standardprocedure for politiet at tilbageholde enten spritbilisten eller køretøjet for at undgå, at lovbruddet ikke genoptages efter endt afhøring, siger Kim Christiansen.

Rul til toppen