fbpx

DF: Politiken er pinlig

Politiken beretter stolt fredag den 26. februar, at avisen har indgået forlig med en saudiarabisk advokat, der hævder at repræsentere 94.923 efterkommere af profeten Muhammed. Politiken undskylder, at avisen har genoptrykt de såkaldte muhammed-tegninger, som Jyllands Posten oprindeligt bragte , og undskylder, at nogle er blevet krænket . Til gengæld vil den saudiarabiske advokat ikke lægge sag an mod Politiken.

– Det er simpelt hen en hån! Tøger Seidenfaden og resten af Politiken giver køb på ytringsfriheden. Intet mindre. Jeg kan ikke forstå, at man ikke vil tage den retssag og forsvare sin ytringsfrihed. Hvis ikke presse og politikere skal gøre det, hvem skal så? Politikens undskyldning sender et signal om, at man bare skal true, så får man sin vilje. Politiken understøtter simpelthen den trusselskultur, som desværre eksisterer hos mange ekstremister, siger Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard.

Hun tilføjer, at det næppe har et klap med dialog at gøre, selv om Seidenfaden gerne vil give det indtryk, men mere med plat promovering af Politiken. Og det sker på Danmarks og danskernes bekostning, mener Pia Kjærsgaard.

Kurt Westergaard, der har tegnet den mest berømte muhammed-tegning af en mand med bombe i sin turban, kommenterer Politikens undskyldning på TV2 NEWS således:

– Ytringsfriheden i dag står svagere, end den gjorde i går.

Jyllands-Postens kulturredaktør, Flemming Rose, kritiserer også Politikens beslutning.

– For det første: Den aftale og ordlyden af den og principperne i den er et kæmpe forræderi mod Politikens egen historie og de værdier, Politiken blev skabt på. Brødrene Brandes ville vende sig i deres grav. Religionskritik og udfordring af dogmer har hidtil været en del af Politikens værdigrundlag, siger Flemming Rose til Tidsskriftet Sappho.

Rul til toppen