fbpx

DF: Regeringens ældremilliard var blændværk

Pressemeddelelse

DF: Regeringens ældremilliard var blændværk

Dansk Folkepartis socialordfører, Karin Nødgaard, ryster på hovedet over nye beregninger fra FOA, der viser, at kommunerne vil bruge cirka 1,3 milliard kroner mindre på ældre i 2014 i forhold til året før. Hun frygter, at de ældre vil opleve ringere service.

– Da regeringen som et led i finansloven for 2014 fik indført den såkaldte ældremilliard, så blev den lanceret som et reelt løft på området. Ja, statsminister Helle Thorning-Schmidt fremhævede endda pengene i sin nytårstale. Nu viser det sig så, at det hele samlet set ender som en spareøvelse, hvor man giver med den ene hånd og tager mere med den anden, og det er mildt sagt ikke kønt, siger Karin Nødgaard.

Karin Nødgaard anerkender, at det er kommunerne, der har valgt at spare på ældreområdet, men hun understreger, at det i sidste ende er regeringens ansvar.

– Regeringen skulle have været opmærksom på, at det kunne ske, at kommunerne efterfølgende over en bred kam ville spare på området, og det er da umådelig trist, hvis det hele ender med, at de ældre oplever dårligere service og ikke bedre, siger Karin Nødgaard.

Karin Nødgaard opfordrer regeringen til at gå i dialog med kommunerne om sagen.

Rul til toppen