fbpx

DF: Regeringens handicappolitiske handlingsplan er skuffende

Pressemeddelelse

DF: Regeringens handicappolitiske handlingsplan er skuffende

Dansk Folkepartis handicapordfører, Karina Adsbøl, erklærer sig ganske uimponeret over regeringens netop fremsatte ”Handicappolitiske handlingsplan 2013 – Et samfund for alle”. Planen er alt for ukonkret, og der følger tilsyneladende ikke ret mange nye penge med handlingsplanens mange fine ord.

– Jeg må sige, at jeg er dybt skuffet over denne såkaldte handlingsplan. For den er fuld af flotte ord og hensigter, men der står ikke ret meget om, hvad de konkrete mål for de mange initiativer i grunden er. Hvis man ikke har et succeskriterium for hvert enkelt initiativ, så risikerer man hurtigt, at initiativerne ender som de rene slag i luften. Jeg skal så ikke kunne sige, om det i virkeligheden er regeringens hensigt her, siger Karina Adsbøl.

Karina Adsbøl tilføjer, at handlingsplanen i det hele taget indeholder meget få tal, lige som den også mangler en oversigt over, hvad de enkelte initiativer koster, og hvor mange nye penge, der er i regeringens handlingsplan.

– Det fremgår simpelthen ikke, hvor meget regeringen i grunden samlet set vil bruge ekstra på dette område. Altså, hvor højt regeringen prioriterer området. Nogle nye penge må der jo være i det, for ellers vil jeg gå så vidt som at sige, at der er tale om en ren paradeudmelding fra regeringens side. Regeringen kan næppe selv tro på, at det er muligt at løfte et område markant, uden at der bliver afsat bare lidt flere ressourcer til det pågældende område. Nu kan der jo være tale om en forglemmelse fra ministerens side, så jeg vil komme med en hjælpende hånd og spørge ministeren om et overslag på de samlede udgifter til handlingsplanens initiativer. Desuden vil jeg vide, hvor mange af disse udgifter, der er nye. Altså udgifter, som ikke allerede er afsat til området, siger Karina Adsbøl.

Rul til toppen