fbpx

DF: Regeringens økonomiske politik er foruroligende

Christiansborg, tirsdag den 20. december 2011

Pressemeddelelse DF: Regeringens økonomiske politik er foruroligende

Dansk Folkepartis gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl, retter en skarp kritik mod regeringen i kølvandet på offentliggørelsen af Økonomisk Redegørelse, hvor regeringens vurdering af de økonomiske udsigter frem til og med 2013 er beskrevet. Redegørelsen indeholder bl.a. den opsigtsvækkende nyhed, at statens underskud næste år vokser til 100,7 milliarder kroner mod de 96 milliarder, der ellers blev fastslået i forbindelse med regeringens kasseeftersyn for blot en måned siden.

– De nye opjusterede tal for statens underskud er dybt foruroligende, især fordi vi ved, at mange europæiske lande i øjeblikket er i dyb krise netop som følge af stigende gældsætning. Regeringen fører reelt den stik modsatte økonomiske politik af, hvad de fleste andre lande gør. Regeringen er med sin økonomiske politik virkelig på vej ud på usikker grund, siger Kristian Thulesen Dahl, som frygter, at de mange usikre elementer i regeringens økonomiske politik på sigt vil øge risikoen for mistillid omkring dansk økonomi.

– Der er alt for mange usikkerhedsmomenter i regeringens økonomiske politik fremadrettet. I Økonomisk Redegørelse sås der tvivl om den egentlige effekt af kickstartspakken, og så kommer man slet ikke med realistiske bud på, hvordan man vil sikre arbejdsudbuddet. Det er til trods for, at regeringen med næste års finanslov reducerer arbejdsudbuddet med 4000 personer, siger Dansk Folkepartis gruppeformand.

Han advarer nu direkte regeringen mod at fortsætte dens uansvarlige kurs.

– Regeringen øger problemerne, og det er skadeligt for dansk økonomi. Usikkerheden om økonomien kan få indflydelse på de danske forbrugere. De vil i højere grad holde igen med at bruge penge. Og så hjælper det altså ikke at belaste forbrugerne med stigende skatter og afgifter på finansloven og herudover varsle stigende energiafgifter, som skal finansiere regeringens storstilede ambitioner på energiområdet.

Rul til toppen