fbpx

DF: Regeringsforslag koster job

Pressemeddelelse

DF: Regeringsforslag koster job

Regeringens beslutning om, at kommunerne nu alligevel må bruge to milliarder kroner på anlæg, er uigennemtænkt og i bedste fald virkningsløs.

Det mener Dansk Folkepartis kommunalordfører, Morten Marinus.

”Det er især et massivt pres fra oppositionen samt fra især socialdemokratiets bagland og en række socialdemokratiske kommuner, der nu får regeringen til at forhøje anlægsloftet,” siger han.

Men der er bestemt ikke grund til at juble. Regeringen kræver nemlig, at kommunerne skal tage fra driften hvis de vil bruge på anlæg. Det selvom kommunerne samlet har sparet seks milliarder kroner op til anlægsbrug.

”Det vil i praksis sige, at driften, som fortrinsvis består af lønninger – blandt andet til social- og sundhedshjælpere, skal beskæres, for at man kan bruge ekstra to milliarder kroner til byggeri og renoveringsopgaver.

Sagt på anden vis: Det er fint, at kommunerne nu kan bruge to milliarder kroner ekstra på at reparere nedslidte bygninger og bygge nyt. Dansk Folkeparti har gentagne gange opfordret til at hæve anlægsloftet. Men ved at kræve, at anlægsudgifter skal hentes via besparelser på varme hænder, træder regeringen den dans, som den så ofte praktiserer, nemlig et skridt frem og to tilbage.

Rul til toppen