fbpx

DF rejser debat i Folketinget og i Københavns Borgerrepræsentation om antijødiske grupper

Christiansborg, tirsdag den 29. januar 2013

Pressemeddelelse DF rejser debat i Folketinget og i Københavns Borgerrepræsentation om antijødiske grupper

Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen, og medlem af Københavns Borgerrepræsentation, Carl Christian Ebbesen (DF), rejser nu en debat i henholdsvis Folketinget og på Københavns Rådhus om de personer og grupper, som chikanerer og forfølger jøder på Nørrebro i København. Målet er at samle et bredt politisk flertal såvel lokalt, som nationalt bag en samlet indsats mod chikane og had rettet mod danske jøder.

– Vi rejser nu en forespørgselsdebat om de helt utålelige forhold, som der er visse steder i Danmark. Debatten skal munde ud i handling i form af en række nye og håndfaste regler, der understreger, at det danske samfund ikke finder sig i den slags, siger Martin Henriksen, der tilføjer, at regeringens lempelige udlændingepolitik blot forværrer problemerne.

– Jødehad er et alvorligt problem visse steder i København, og vi må slå hårdt ned på det. Jeg håber meget, at politikere fra alle partier kan se, at der skal mere end snak og fine ord til, hvis vi for alvor skal gøre noget ved problemet. Nogle tiltag skal gennemføres lokalt her i København, mens andre kræver landspolitisk handling. Derfor vil jeg opfordre andre københavnske politikere til også at etablere et samarbejde om denne vigtige sag med deres partier på Christiansborg, så vi kan sikre handling og reelle tiltag, der virker, siger Carl Christian Ebbesen.

Dansk Folkeparti foreslår blandt andet følgende fem tiltag:

1. Økonomiske sanktioner overfor familier, hvis børn udøver chikane mod jøder – f.eks. træk i børnecheck og/eller kontanthjælp.

2. Udsættelse fra boliger – f.eks. forflytning til andre bydele.

3. Udvisning i grove gentagelsestilfælde.

4. En opstramning af asyl- og udlændingepolitikken.

5. Oplysningskampagner i bestemte boligområder om jøders rettigheder i Danmark.

Rul til toppen