fbpx

DF: Rødt flertal har håbløst rod i budgetterne

København, onsdag den 17. marts 2010

Pressemeddelelse

DF: Rødt flertal har håbløst rod i budgetterne

Økonomien i Københavns kommune sejler. Det er tilsyneladende ikke lykkedes for den nye overborgmester Frank Jensen, S, at få styr på det gabende hul i hovedstadens budget. Det viser den nyeste skandale, som viser, at børne- og ungdomsforvaltningen har et underskud på 320 millioner kroner.

Økonomirodet er af en sådan størrelse, at det røde flertal i kommunen nu må offentliggøre det samt desperat at søge penge fra andre forvaltninger.

– Det er en tragedie, at kommunen ikke kan holde styr på økonomien. Og det er ynkeligt, at socialdemokraterne, SF, radikale og enhedslisten søger at dække underskuddet ved at hente penge fra andre forvaltninger, siger Carl Christian Ebbesen, leder af Dansk Folkepartis gruppe på rådhuset og medlem af økonomiudvalget.

– Radikale Venstres Manu Sareen, Børne- og ungdomsborgmester Anne Vang, S, og SF’s politiske ordfører Ayfer Baykal vil alle hente pengene fra de øvrige forvaltninger, mens Enhedslistens Michael Warming vil hente pengene via skatteforhøjelser. Nu må den røde blok, som igennem årtier har misrøgtet Københavns økonomi, lægge tallene frem.

Vi må kræve en redegørelse fra Anne Vang og ikke mindst forlange en plan for, hvordan den skal rettes op.

Jeg vil komme med et par eksempler. Det politiske flertal åbnede i august sidste år en madordning for skolerne kaldet ”EAT”. Efter godt et halvt år er den forkromede, stjernedyre ordning kuldsejlet. Kun syv procent af eleverne bruger ordningen. Den har foreløbig kostet københavnerne 40 millioner kroner og hertil skal lægges endnu et stort beløb, når rød blok i den kommende måned satser på en enorm kampagne i forsøget på at give ordningen kunstigt åndedræt.

I februar viste det sig, at en af arrangørerne af et foredrag af en kontroversiel amerikansk Imam, fik tilskud fra kommunen.

Senest er det kommet frem, at Københavns kommune betaler husleje for den yderliggående venstrefløjsgruppe Antifascistisk Aktion.

– Så spar mig for flertallets klynken og kom så i gang med at rydde op i økonomien, siger Carl Christian Ebbesen.

Rul til toppen