fbpx

DF roser hjælp til hjemløse, men efterlyser mere

Christiansborg, tirsdag den 12. januar 2010

Pressemeddelelse

DF roser hjælp til hjemløse, men efterlyser mere

Formanden for Folketingets socialudvalg, Martin Henriksen (DF), der i sidste uge rettede henvendelse til socialminister Karen Ellemann (V) og bad om en løsning til frysende hjemløse, er tilfreds med at regeringen imødekommer Dansk Folkepartis henvendelse ved at oprette en pulje, som private nødhjælpsorganisationer, der har oprettet midlertidige løsninger, kan søge penge fra til at købe soveposer, liggeunderlag og tæpper til overnatning for hjemløse.

Martin Henriksen efterlyser dog fortsat yderligere initiativer såsom etablering af et fremtidigt nødberedskab, som skal koordinere indsatsen mellem frivillige organisationer og myndigheder og dermed sikre, at hjælpen så hurtigt som muligt kommer ud og gavner modtagerne, de hjemløse. Derudover skal socialministeriet vurdere behovet for at oprette helt nye tilbud til de hjemløse set i lyset af behovet for overnatningsmuligheder.

– Jeg er naturligvis glad for at regeringen har lyttet, og jeg håber, at midlerne kan nå ud i tide og gøre en forskel. Det er også utroligt vigtigt for samarbejdet mellem Dansk Folkeparti og ministeren, at hun viser evne og vilje til at tænke på dem i bunden af samfundet, siger Martin Henriksen.

Martin Henriksen tilføjer, at myndighederne bør benytte lejligheden til at få bedre styr på eksempelvis østeuropæiske hjemløse med henblik på at sikre hjemrejse under ordnede forhold.


Rul til toppen