fbpx

DF rystet over dom, der tillader dansk vognmand at køre med underbetalte øst-chauffører

Pressemeddelelse

DF rystet over dom, der tillader dansk vognmand at køre med underbetalte øst-chauffører

Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen, reagerer med dyb forundring oven på en dom i Arbejdsretten, der giver den danske vognmand Kim Johansen ret til at benytte underbetalte østeuropæiske chauffører til at køre i Danmark også. Risikoen er, at sagen vil danne præcedens, så de danske chauffører nu står chanceløse i konkurrencen med deres lavtlønnede østeuropæiske konkurrenter, der endda ofte ser stort på køre-hviletidsbestemmelser og andre livsvigtige regler.

– Når 3F forbydes at føre konflikt mod Kim Johansen, fordi han har ansat bulgarske og rumænske chauffører, der får under 13.500 kroner om måneden via et datterselskab i Estland, så har de uddannede danske chauffører, der kører efter overenskomst og danske køre-hviletidsbestemmelser, et kæmpe problem, siger Kim Christiansen.

– Det virksomheds set-up som Kim Johansen har lavet, virker som et klart brud på godskørselsloven, der netop dikterer, at man skal følge danske regler ved godstransport i Danmark. Det giver derfor ingen mening at danske vognmænd skal aflønnes efter danske overenskomstforhold, men hvis en smart arbejdsgiver etablerer en postkasse i Estland, så gælder denne regel pludselig ikke mere, siger Kim Christiansen.

– Det står efterhånden klart for de fleste danskere, at de åbne grænser og EU-systemets indblanding i snart sagt alle danske forhold, herunder udbetaling af velfærdsydelser, danskernes overenskomster osv. gør, at den danske velfærdsmodel reelt er truet i sin nuværende form. Jeg forstår derfor godt, at 3F og store dele affagbevægelsen nu er yderst bekymrede. Dommen i Arbejdsretten betyder jo, at virksomheder, der organiserer sig lidt for smart via hovedkvarterer i EU-lavtslønslande, nu kan underbyde det danske overenskomstsystem, siger Kim Christiansen.

Rul til toppen