fbpx

DF: SF og S vil indføre brugerbetaling

Christiansborg, torsdag den 25. marts 2010

Pressemeddelelse

DF: SF og S vil indføre brugerbetaling

– Brugerbetaling og svigt over for de svageste.

Sådan lyder den overskrift, som Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, sætter på den plan på sundhedsområdet, som S og SF netop har forslået.

– Først og fremmest anser vi indførelsen af et gebyr på 500 kroner for at udeblive fra en operation som første skridt på vejen til brugerbetaling på sundhedsområdet. Når man én gang har indført en form for brugerbetaling på ét område, så ligger vejen åben for at indføre brugerbetaling på andre områder inden for sundhedsområdet. Det her vil helt sikkert gå ud over de svageste danskere, og det vil vi ikke være med til. I øvrigt er det jo heller ikke sådan, at patienterne får 500 kroner i hånden, hvis nu hospitalet aflyser deres operation, siger Liselott Blixt.

Liselott Blixt peger desuden på, at tiltaget gør op med det princip, at der ikke skal være penge mellem borgeren og det offentlige sundhedsvæsen. Desuden vil langt de fleste af pengene fra bøder med stor sandsynlighed forsvinde i administrationsudgifter.

– Differentieret ventetid er også en rigtig dårlig idé. Vi skubber jo bare behandlingspuklen foran os, og mange syge bliver jo endnu mere syge af at vente. Også dette forslag vil gå ud over de svageste danskere, som måske ikke i situationen er de mest syge, men ikke desto mindre er både syge og i forvejen svage – det er simpelthen at gøre forskel på syge mennesker og svigte de svage, og det er ikke Dansk Folkepartis politik, siger Liselott Blixt.

– Alt i alt tvivler jeg meget på planen og de penge, som S og SF forventer at få ud af den. Mange af de forventede besparelser vil blive ædt op af mere administration, og så er Dansk Folkeparti stærke modstandere af brugerbetaling i sundhedsvæsenet. Også selv om man forsøger at luske det ind ad bagvejen, siger Liselott Blixt.


Rul til toppen