fbpx

DF: SFs forslag om massefyringer i kommuner er rendyrket populisme

Christiansborg, onsdag den 10. August 2011

PressemeddelelseDF: SFs forslag om massefyringer i kommuner er rendyrket populisme

Kommunalordfører for Dansk Folkeparti Hans Kristian Skibby ryster på hovedet over Villy Søvndals seneste udmelding om, at en rød regering vil fyre 4000 kommunale chefer, akademikere og kontorpersonale.

– Hvordan var det lige S og SF reagerede, da DF og regeringen ved finanslovsforhandlingerne foreslog nulvækst og uændret service i kommunerne frem til 2012? Det var dengang helt urimeligt overfor de kommunalt ansatte og økonomisk urealistisk, mente blandt andre Socialdemokratiets kommunalordfører Rasmus Prehn. Nu stiller S og SF så op med et forslag, hvor man ikke blot vil fortælle kommunerne hvem de skal ansætte, men så sandelig også hvem de skal fyre. Er det hvad S og SF forstår ved kommunalt selvstyre? spørger en fortørnet Hans Kristian Skibby.

Dansk Folkeparti tidligere har meldt ud, at det kunne være gavnligt at begrænse administrationen i kommunerne. Det er blandt andet en del af de muligheder det nye forsøg med frikommuner lægger op til. Det er altså ikke fordi DF er imod en begrænsning af bureaukratiet i kommunerne.

– Selvfølgelig er det ikke forsvarligt, hvis man ansætter flere bag skrivebordene, i takt med at der skæres i antallet af varme hænder. Men selvfølgelig skal det ikke være hverken Villy Søvndal eller en regering som bestemmer, hvem kommunerne skal ansætte og fyre, siger Hans Kristian Skibby.

– Det lyder fint at man vil fyre akademikere og ansætte hjemmehjælpere i stedet. Det er kildeklart vand på Socialistisk Folkepartis valgmølle, men har ingen gang på jord. Forslaget er rendyrket populisme, siger Hans Kristian Skibby.

Rul til toppen