fbpx

DF skaffer højhastigheds-bredbånd til Læsø

Christiansborg, onsdag den 12. januar 2011

PressemeddelelseDF skaffer højhastigheds-bredbånd til Læsø

Dansk Folkepartis ø-ordfører, Henrik Brodersen, er begejstret, efter at han har modtaget nyheden om, at der nu kommer højhastigheds-bredbånd til beboerne på Læsø. Henrik Brodersen har kæmpet en ihærdig kamp for at skaffe de 1,5 millioner kroner, som det ville koste at lægge et fibernetkabel til øen, men er hidtil blevet mødt med modstand.

– Der skal alligevel nedlægges et nyt strømkabel til øen, og så mente jeg det var alle tiders chance, at lægget et fiberkabel til højhastigheds-bredbånd ned ved samme lejlighed. Havde vi ventet ti år med at lægge et nyt kabel, ville det sikkert komme til at koste så jorden rystede, siger Henrik Brodersen.

Videnskabsminister, Charlotte Sahl Madsen (K), var dog af en anden mening og svarede Henrik Brodersen, at pengene ikke kunne bevilges, og at der var bredbånd nok på Læsø.

– Jeg ved godt, at der ikke bor mere end godt 2000 mennesker på Læsø, men det er da ikke rimeligt, at de skal holdes udenfor det 21. århundrede rent teknologisk, siger Henrik Brodersen.

Trods modstand fra ministeren er det lykkedes Henrik Brodersen at få skabt så meget opmærksomhed omkring sagen, så det firma, som står for elforsyningen til Læsø, Energi.dk, nu, på Henrik Brodersens opfordring har besluttet at lægge et fiberkabel til højhastigheds bredbånd ned sammen med strømkablet.

– Jeg er som sådan ligeglad med, hvem der betaler for kablet. Det vigtige for mig er, at beboerne på Læsø nu får samme internetmuligheder, som de fleste andre danskere har, siger Henrik Brodersen.

Rul til toppen