fbpx

DF: Sms i bilen skal koste klip i kørekortet

Christiansborg, tirsdag den 19. juli 2011

Pressemeddelelse DF: Sms i bilen skal koste klip i køre kortet

Dansk Folkeparti bakker op om Havarikommissionens forslag om at stramme op på lovgivningen vedrørende brug af mobiltelefoner under bilkørsel. Havarikommissionen har i dag anmodet Folketinget om at få gjort det forbudt at sende sms’er under bilkørsel – også selv om mobilen sidder fast i en mobilholder.

– DF har ikke tidligere været tilhænger af at lovgivningen skulle skærpes, men i takt med at telefonerne er blevet mere teknisk avancerede, er der åbenbart også et stigende antal bilister som ikke kan holde fingrene fra mobilen mens de fører bil. Det er for farligt, så det skal stoppes, siger trafikordfører for Dansk Folkeparti Kim Christiansen.

– Jeg synes vi i trafikudvalget hurtigst muligt få fastlagt hvilke sanktionsmuligheder vi kan indføre. For min skyld må det godt koste et klip i kørekortet, hvis folk kører i bil og sender sms på samme tid. Det er utroligt vigtigt at bilister er agtpågivende. Det er jo ikke altid kun dem selv det går ud over hvis de kører galt, fordi de sidder og fjumrer med deres mobiltelefon, siger Kim Christiansen.

Rul til toppen