fbpx

DF: Sommerhusreglen skal bevares

Pressemeddelelse

DF: Sommerhusreglen skal bevares

Dansk Folkepartis miljøordfører afviser socialdemokraten Henrik Sass Larsens forslag om at fjerne den danske sommerhusregel i EU, så det bliver muligt for udlændinge at opkøbe danske ejendomme. Konsekvensen af en ophævelse af den danske sommerhusregel vil være, at velhavende europæere opkøber danske ejendomme, som næppe igen kommer på danske hænder, mens de udenlandske sommerhusejere risikerer at presse priserne så højt op, at det såkaldte udkantsdanmark bliver tømt for liv.

– Det er mig en gåde, at Henrik Sass Larsen (S) vil gøre det meget dyrere for danskerne, og nærmest umuligt for de mange uden meget høje indkomster at købe sommerhuse og anden ejendom ved at fjerne den danske sommerhusregel. Konsekvenserne ville blive, at flere egne af landet ville blive lagt øde, og at den almindelige dansker uden høje indkomster ville blive berøvet muligheden for at erhverve sig fast ejendom, siger Jørn Dohrmann.

– En fjernelse af sommerhusreglen vil være uafvendelig, og vi får den aldrig tilbage igen, hvis vi først opgiver den. Risikoen er, at store dele af den jyske vestkyst vil blive ejet af tyskere, hvilket vil forandre vestkysten og andre berørte områder for evig tid, siger Jørn Dohrmann.

Rul til toppen