fbpx

DF: Sommertid og vintertid skal flyttes en måned frem

Christiansborg, den 1. april 2013

APRILSNAR

DF: Sommertid og vintertid skal flyttes en måned frem

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, vil snarest fremsætte forslag i Folketinget om, at sommertid og vintertid skal rykkes en måned frem. Det sker som en konsekvens af, at den seneste tids kolde vejr over Danmark har gjort det klart, at man ikke kan forvente sommerlige vejrforhold i Danmark omkring slutningen af marts.

– Jeg må blot konstatere, at det langt fra er sommer endnu, og så er det jo besynderligt, at vi så pludselig skal til at have ”sommertid”. Det duer bare ikke. Nu havde vi godt nok en relativ lun marts i 2012, men vi skal altså være sikre på, at når vi skifter til sommertid, ja, så er det sommerligt i vejret, siger Kristian Thulesen Dahl.

Kristian Thulesen Dahl peger på, at det næppe er muligt at få temperaturerne ændret via lovgivning, og derfor må Folketinget gøre den næstbedste ting: Flytte sommer- og vintertid en måned frem.

– Jeg har hørt, at de kinesiske myndigheder under en massiv hedebølge beordrede de statslige medier til at sætte temperaturerne lavere, så de statslige ansatte ikke skulle have varmefri, men den slags metoder bruger vi ikke i Danmark. Vi hverken kan eller vil få DR og TV2 til at berette om varmegrader for at retfærdiggøre sommertiden i år. Derfor håber jeg, at et flertal i Folketinget vil bakke op om Dansk Folkepartis forslag, der naturligt nok vil betyde, at sommertid og vintertid fremover i højere grad vil give mening, siger Kristian Thulesen Dahl.

Rul til toppen