fbpx

DF støtter hollandsk forslag om forbud mod rituelle slagtninger

Christiansborg, fredag den 17. juni 2011

Pressemeddelelse

DF støtter hollandsk forslag om forbud mod rituelle slagtninger

Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører, Marlene Harpsøe, bakker op om det forslag om forbud mod rituelle slagtninger, som et flertal i det hollandske parlament ønsker gennemført. Hun håber, en hollandsk lovændring vil brede sig til andre europæiske lande.

– Jeg kan se, at der i Holland råbes op om manglende religionsfrihed på grund af forslaget. Det hænger jo ikke sammen. I Danmark skal alle dyr også bedøves inden slagtning. Det skal de af hensyn til dyrenes umiddelbare velfærd. Det er dyreetisk langt mere forsvarligt, hvis dyret bedøves inden det får halsen skåret over. Det handler ikke om den ene eller anden religion, siger Marlene Harpsøe.

Hun mener det er på tide, at resten af EU-landene får indført tilsvarende regler, så rituelle slagtninger forbydes i hele EU.

– Som et minimum burde der indføres en obligatorisk mærkningsordning indenfor EU, så vi som danske forbrugere får muligheden for, at sige fra overfor kød fra halal- og kosherslagtede dyr. En del af det kød, vi køber i supermarkederne, er importeret fra andre EU-lande, hvor vi ikke har skyggen af chance for at vide, om dyret er slagtet på den ene eller anden måde.

– Mange forbrugere – inklusiv mig selv – vil gerne kunne vælge religiøst slagtet kød fra. Religion er ingen undskyldning for at påføre dyrene smerte, fastslår DFs dyrevelfærdsordfører.

Rul til toppen