fbpx

DF: Stop alle somaliske asylsager

Pressemeddelelse

DF: Stop alle somaliske asylsager

Antallet af somaliske asylsøgere er steget til ca. 400 i første halvår 2012 i forhold til sidste års 109 asylsøgere. Hvis det fortsætter, vil Danmark ved udgangen af 2012 have modtaget 800 somaliske asylsøgere eller otte gange flere end sidste år.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, siger, at vi nu ser konsekvenserne af den røde regerings slappe holdning på udlændingeområdet.

– Jeg foreslår at stoppe myndighedernes behandling af somaliske asylsager her og nu. Nævnte tal, som er fra Rigspolitiet, er dybt bekymrende. Derfor vil jeg kræve, at justitsminister Morten Bødskov (S) fremlægger regeringens egen plan for at nedbringe antallet af bl.a. somaliske asylsager.

– Denne ekstraordinære udvikling bør få regeringen til at stoppe myndighedernes behandling af somaliske sager, så ingen somaliere kan få asyl i Danmark, og i mellemtiden bør regeringen søge et forstærket samarbejde med bl.a. Kenya med henblik på at få etableret en ordning, hvor alle somaliske asylsager behandles i nærområdet.

Martin Henriksen vil nu søge bl.a. Venstres opbakning til forslaget med henblik på i fællesskab at presse regeringen

– Forslaget betyder, at når en somalier rejser til Danmark, og søger om asyl, så sender vi vedkommende tilbage, til et center, og her kigger vi så på sagen. Ender vedkommende med at få asyl, forpligtiger vi os på at hjælpe med eks jobtræning, og sluser efterfølgende vedkommende ud i nærområdet, ikke i Danmark.

Martin Henriksen foreslår, at nævnte ordning kører som et forsøg, der efterfølgende kan udvides til andre asylgrupper

Rul til toppen