fbpx

DF: Stop u-landsstøtten til homo-hadende Uganda

Pressemeddelelse

DF: Stop u-landsstøtten til homo-hadende Uganda

Dansk Folkepartis ordfører for udviklingsbistand, Hans Kristian Skibby, fremsætter nu et beslutningsforslag i Folketinget med det formål at sætte en stopper for dansk udviklingsbistand til Uganda.

– Landet har netop indført en helt horribel lov, der betyder, at homoseksuelle aktiviteter kan straffes med fængsel på livstid. Hvis vi kan leve med at betale penge til sådant et regime, så kan vi jo nærmest leve med alt. Jeg må sige, at her skal vi sætte en grænse, siger Hans Kristian Skibby.

Hans Kristian Skibby er derfor ordfører på et nyt beslutningsforslag for DF, der skal sikre dansk konsekvens i forhold til Uganda. Landet skal rammes på pengepungen.

– Udviklingsministeren har jo på vegne af regeringen været ude og sige, at man tager afstand fra den frygtelige lov, men der mangler altså konsekvens. Løftede pegefingre hjælper næppe i denne sag, siger Hans Kristian Skibby.

Hans Kristian Skibby påpeger i øvrigt, at Ugandas præsident ifølge Politiken har udtalt at: ”I må leve med os. Hvis ikke, kan I tage jeres penge og smutte. Uganda er et vældigt rigt land. Vi trænger ikke til bistand. Faktisk er bistanden en del af problemet”.

– Disse ord er endnu en god grund til, at vi bør stoppe udviklingsbistanden til Uganda. Når landet åbenbart ikke har brug for pengene, så mener jeg, at det mest rigtige vil være at se på, om de ikke kan bruges til noget mere fornuftigt, siger Hans Kristian Skibby.

Rul til toppen