fbpx

DF: Stor fejl at regeringen stopper nedrivningspulje

Christiansborg, lørdag den 26. november 2011/KBE

PressemeddelelseDF: Stor fejl at regeringen stopper nedrivningspulje

Dansk Folkepartis boligordfører, Karina Adsbøl, vil rejse sagen om den nedlagte nedrivningspulje overfor minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S), efter den fornyede fokus på, hvordan boligspekulanter som Låsby Svendsen udlejer faldefærdige og sundhedsskadelige rønner til de mindst bemidlede og mest udsatte mennesker i samfundet. Karina Adsbøl ønsker nedrivningspuljen genindført, så de mest faldefærdige huse i landdistrikterne igen kan blive nedrevet med statslig støtte.

– Det er trist, at den nye røde regering har valgt at nedlægge den ellers meget succesfulde nedrivningspulje, der har været med til at sikre, at ca. 1200 ejendomme er blevet revet ned. Nedrivningspuljen gavner ellers livet på landet og sikrer, at de reelt ubeboelige huse ikke bliver udlejet til de mindst bemidlede og mest sårbare mennesker, hvilket netop kan skabe en negativ spiral i et lokalsamfund, siger Karina Adsbøl.

– Jeg vil efter den fornyede fokus på, hvordan kyniske boligspekulanter som Låsby Svendsen kynisk udlejer faldefærdige rønner til socialt udsatte grupper, bordeldrift etc., rejse sagen om den røde regerings nedlæggelse af nedrivningspuljen overfor minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S). Jeg vil bede den nyudnævnte minister om at redegøre for, hvordan han vil sikre, at de faldefærdige rønner ude i landdistrikterne igen bliver revet ned, så vi kan minimere problematikken med udlejning af sundhedsskadelige boliger, siger Karina Adsbøl.

Rul til toppen