fbpx

DF: stramning af rygeloven løser ingen problemer

Christiansborg, søndag den 22. april 2012/KBE

PRESSEMEDELELSE

DF stramning af rygeloven løser ingen problemer

Dansk Folkepartis forebyggelsesordfører, Jens Henrik Thulesen Dahl, udtrykker skuffelse over, at et snævert rødt flertal i Folketinget har valgt at bryde forliget om rygeloven og gå solo om at gøre livet sværere for rygerne. Meningen med rygeloven har hidtil været at forhindre ikkerygere i at blive påvirket af passiv rygning. Med det nye forlig går rød blok skridtet videre og indleder en hetz mod rygerne uden, at der er grund til at tro, at det vil skabe færre rygere.

– Meningen med rygeloven har hidtil været at forhindre ikkerygere i at blive påvirket af passiv rygning, men rød bloks ensidige opsigelse af forliget om rygeloven, vil danske rygere nu være jaget vildt og blive fordrevet ud af matriklen både på gymnasier, arbejdspladser osv. Jeg frygter, at den nye stramning af rygeloven blot vil gøre rygerne endnu mere stålsatte og trodsige, når rød blok i sin stramningsiver udelukkende synes at have fokus på forbud frem for reel forebyggelse, siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

– Den nye regering har hidtil nedsat et hav af kommissioner og begynder nu også at bryde forlig. Det er et signal om, at blokpolitikken nu for alvor slår igennem efter regeringsskiftet. Problemet er blot, at der er store risici ved at stramme rygeloven yderligere, da vi risikerer at marginalisere rygerne så meget, at enhver dialog om rygestop og gradvis udtapning af afhængigheden af nikotin nu erstattes af en heksejagt på rygerne, hvilket ikke fører til færre rygere, men derimod risikerer at føre til, at det bliver smart og hipt blandt unge at trodse de voldsomme restriktioner på rygning, siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

Rul til toppen