fbpx

DF: Studerende bør blive på studiet i stedet for at stille op i ledighedskøen

Pressemeddelelse

DF: Studerende bør blive på studiet i stedet for at stille op i ledighedskøen

Dansk Folkepartis forskningsordfører Jens Henrik Thulesen Dahl forstår udmærket de studerende, som vælger at forlænge deres studier i stedet for at stille op i køen af ledige. Han foreslår at regeringen sørger for, at tiden bliver brugt konstruktivt og kritiserer samtidig uddannelsesminister Morten Østergaards forsimplede tilgang til problemet.

– Jeg kan godt forstå det. For mange vil det utvivlsomt være bedre at blive på studierne. Vi ved, hvor meget det slider på arbejdsgivernes interesse for nyudklækkede studerende, hvis deres uddannelse ikke bliver brugt inden for de første 1-2 år, så er det bedre at de bliver på studierne, så længe de foretager sig noget fornuftigt – og det må regeringen hjælpe med til, siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

På finansloven for 2010 aftalte den daværende borgerlige regering og Dansk Folkeparti, at universiteterne skulle udbyde særlige halvårlige forløb for dimittender, der skulle forbedre deres muligheder for at få job.

– Det er noget lignende jeg forestiller mig denne gang. Øget adgang til at få lov til eksempelvis at tage flere fag på kandidatoverbygningen end nødvendigt for at bestå kandidateksamen og dermed forlænge uddannelsen f.eks., et moratorium for greencard-ordningen, så højtuddannede udlændinge, der ikke har en jobaftale med virksomheder, ikke længere kan få adgang til det danske arbejdsmarked vil også hjælpe med at øge efterspørgslen efter danske unge. Det vigtige er, at de studerende bruger tiden på at dygtiggør sig og ikke bare trækker studietiden ud, siger Jens Henrik Thulesen Dahl, der samtidig kritiserer uddannelsesminister Morten Østergaard for at være visionsløs og uden indsigt i de faktiske forhold for de studerende.

– Når Morten Østergaard siger, at de unge bare skal skynde sig at blive færdige desuagtet de økonomiske konjunkturer, så lukker han øjnene for virkeligheden. Østergaard agerer efter devisen ikke se, ikke høre, ikke tale og fortæller i virkeligheden de unge, at de kan sejle deres egen sø, siger Jens Henrik Thulesen Dahl, der derfor nu kræver svar på, hvad Østergaard vil gøre for at hjælpe de studerende.

Rul til toppen