fbpx

DF svært tilfreds med dom i sag om århusiansk boligselskab

Christiansborg, torsdag den 22. august 2013

DF svært tilfreds med dom i sag om århusiansk boligselskab

Boligordfører for Dansk Folkeparti, Karina Adsbøl, er svært tilfreds med den dom Højesteret i dag har afsagt i forbindelse med sag fra Århus. Boligforeningen fik med dommen medhold i at det var inden for lovens rammer, at sætte to familier ud fra deres lejlighed i boligforeningen på grund af deres børns kriminalitet.

– Dommen understreger det vigtige i, at udlejere altså ikke skal finde sig i hvad som helst fra deres lejeres side. Jeg håber derfor dommen vil danne præcedens, og forhåbentlig få familier med uvorne unger til at have lidt mere styr på deres afkom, så de ikke bliver en plage for et helt boligområde. Når man risikerer at blive smidt ud af sin bolig, hvis børnene begår kriminalitet, vil man forhåbentlig være lidt mere opmærksom på, hvad ens børn render rundt og laver efter skoletid, siger Karina Adsbøl.

– Jeg havde frygtet at lejerne ville have fået medhold i deres påstand om, at opsigelsen af lejemålene skulle være i strid med menneskerettighederne. Det kunne have skabt en meget kedelig tendens i især socialt belastede boligområder, hvis boligselskaberne ikke kunne komme af med de groft kriminelle elementer. Det er jo ofte disse personer og familier, som gør livet surt for alle andre beboere i området, siger Karina Adsbøl.

– Jeg håber derfor også, at andre boligforeninger efter dagens dom vil gøre brug af deres ret til at opsige lejemål for familierhvis medlemmer ikke holder sig indenfor lovens rammer, slutter DFs boligordfører.

Rul til toppen