fbpx

DF til regeringen: Vi er med på at lukke leasinghul

Christiansborg, den 27. februar 2012 Pressemeddelelse

DF til regeringen: Vi er med på at lukke leasinghul

Dansk Folkeparti er med på at lukke det leasinghul, der er på bilmarkedet herunder også stoppe det misbrug, der finder sted af demo-biler. Det fastslår partiets gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl.

Der er ingen mening i, at det er forskellige afgiftsberegninger, der afgør, om man køber eller leaser. Afgiftsniveauet skal være neutralt, så bilen og finansieringen heraf vælges ud fra de reelle behov, bilkøberen har, siger Kristian Thulesen Dahl.

Dansk Folkeparti vil derfor i dag meddele regeringen, at partiet er indstillet på at medvirke til det bebudede indgreb – men under to forudsætninger:

For det første skal ændringen også indeholde den afgiftsomlægning af bilafgifterne, som regeringen skriver om i sit regeringsgrundlag. Det kan ikke nytte noget, at man laver et indgreb nu og så en ny omlægning af bilafgifterne senere i valgperioden. Bilfolket har krav på afklaring! En omlægning giver altid turbulens for bilejere – for hvad er ens bil værd på brugtmarkedet – derfor skal der være ro om bilmarkedet efter en omlægning, siger Kristian Thulesen Dahl, som understreger, at regeringen jo også bare kan glæde sig over, at DF vil hjælpe regeringen med et punkt i regeringsgrundlaget, som så kan blive til noget.

For det andet skal den milliard til kollektiv trafik, som regeringen vil bruge fra provenuet ved en afgiftsomlægning, bruges til forbedringer i hele landet. Ikke kun i hovedstadsområdet, som ellers har regeringens store opmærksomhed. Der er jo områder af landet, hvor det ikke handler om prisen på en to-zones-billet, men om hvorvidt der overhovedet kommer en bus. Det understreger, at penge der stammer fra hele landet, også bør bruges til forbedringer i hele landet, slutter Kristian Thulesen Dahl, der ser frem til forhandlingerne med regeringen.

Rul til toppen