fbpx

DF: Træk lovforslaget om udvisninger

Pressemeddelelse

DF: Træk lovforslaget om udvisninger

Torsdag skal Folketinget førstebehandle et lovforslag fra regeringen om lempelser af reglerne for udvisning af kriminelle. Men der er så meget tvivl om, hvad forslaget reelt indebærer, at Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen, nu opfordrer regeringen til at droppe lovforslaget.

– Sagen er den, at statsministeren har en udlægning af lovforslaget, og den ansvarlige minister har en anden udlægning. Jeg er ikke i tvivl, om, at der er tale om en lempelse og er selvsagt imod forslaget. Men når der er så stor intern uenighed i regeringen om, hvad lovforslaget rent faktisk betyder, så må regeringen droppe forslaget indtil, man er blevet enige om &eacuten fortolkning af lovforslaget, siger Martin Henriksen.

Martin Henriksen peger på, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i Folketingssalen onsdag slog fast, at lovforslaget ikke betyder lempelser for kriminelle udlændinge, mens justitsminister Morten Bødskov (også S) skriver i lovforslaget, at kriminelle EU-borgere skal undtages for reglerne om betinget udvisning, hvilket jo netop er en lempelse.

Rul til toppen