fbpx

DF: Turismen bliver vækstlokomotiv

Pressemeddelelse

DF: Turismen bliver vækstlokomotiv

Dansk turisme lægger krisen bag sig og viser flot fremgang. De positive takter er følger af nedsat hotelmoms og større fradrag for udlejere af feriehuse, lempelser som DF har arbejdet hårdt for at få vedtaget.

– Vi fik sidste år indgået en aftale, hvor man nu kan fratrække halvdelen af momsen ved hotelovernatninger samt at bundfradraget for udlejning af sommerhuse blev hævet til 20.000 kr. Nu viser nye tal fra Danmarks Statistik, at det var en rigtig beslutning, siger erhvervsordfører Colette Brix, Dansk Folkeparti.

Hun hæfter sig ved, at de nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der er købt 233.000 overnatninger af udenlandske gæster på feriecentre, hoteller og vandrerhjem alene i januar i år. Tallet udgør en stigning på 15 procent i forhold til samme måned sidste år..

Samtidig steg antallet af overnatninger i lejede feriehuse med to procent – alene i januar i år.. Men ser man på antallet af bestillinger af overnatninger i udlejnings feriehuse for resten af 2011, er der tale om en stigning på hele seks procent.

– Turisterhvervet har råbt og skreget på en håndsrækning de seneste næsten 20 år. Nu er det sket, og effekten er til at få øje på. Ifølge sommerhusudlejernes landsforening betyder alene de hævede fradrag ved udlejning, at der bliver genereret hele en milliard kroner, som vil skabe vækst i sommerhusområderne og de tilknyttede erhverv. Udover stigende omsætning, vil dette også skabe mange nye arbejdspladser.

Hvis Dansk Folkeparti ikke havde arbejdet benhårdt på sagen, var der aldrig sket en pind, siger Colette Brix.

Rul til toppen