fbpx

DF: Uddannelsesdelen i regeringsgrundlaget er (også) et fejlskud

Pressemeddelelse

DF: Uddannelsesdelen i regeringsgrundlaget er (også) et fejlskud

Dansk Folkepartis ordfører for videnskab og forskning, Jens Henrik Thulesen Dahl, kritiserer nu den nye regering for at have begået et større fejlskud i regeringsgrundlaget, når det gælder målsætningen om hvor mange, der skal have en videregående uddannelse. Den nye regering har sat som 2020-målsætning, at 60 procent af en ungdomsårgang skal have en videregående uddannelse, mens 25 procent af en ungdomsårgang skal have en lang videregående uddannelse.

– Det er prisværdigt, at den nye regering er ambitiøs, men netop nu, hvor det jo pludselig er gået op for den nye regering, at der ikke er råd til mange af valgløfterne, burde man jo tage en dyb indånding og måske anerkende, at man er nødt til at prioritere ressourcerne. Der er alt for mange i dag, der slet ikke får en uddannelse. Hvis der er ekstra ressourcer til uddannelse, må de prioriteres til at sikre, at alle i en ungdomsårgang får en uddannelse, siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

Jens Henrik Thulesen Dahl peger på, at det ikke nytter noget at presse flere gennem de videregående uddannelser.

– Vi ser allerede i dag, at der er så mange, der tager en studentereksamen, at niveauet er faldet. Jeg frygter, at det faglige niveau vil falde på universiteterne, hvis man fra politisk hold presser på for at opfylde en eller anden skrivebordsmålsætning, siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

For politik handler ikke om at opfylde målsætninger opsat fra et hjørnekontor i København.

– Jeg har i hvert fald ikke som et succeskriterium, at for eksempel så mange unge som muligt, får en lang videregående uddannelse. For mig er det langt vigtigere, at så mange unge som muligt, får en uddannelse, og det skal jo helst være den uddannelse, der gør, at de havner på den, for dem, rette hylde. Det der uddannelsessnobberi med, at det er det bedste først at blive student og så efterfølgende blive akademiker, det holder ikke i virkelighedens verden, siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

Rul til toppen