fbpx

DF: Undersøg Hizb ut-Tahrirs indflydelse i foreningslivet

Christiansborg, torsdag den 5. juni 2014

Pressemeddelelse

DF: Undersøg Hizb ut-Tahrirs indflydelse i foreningslivet

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, vil i sin grundlovstale komme ind på, at islamistiske kræfter, herunder Hizb ut-Tahrir, udfordrer det danske folkestyre, og han foreslår, at problemets omfang skal undersøges. Det sker på baggrund af DR dokumentaren ”Historien bag Historien” om juletræssagen i Egedalsvænge, og på baggrund af at flere forskere den 4. juni i TV Avisenkl. 21.30 advarede imod Hizb ut-Tahrirs stigende indflydelse i foreningslivet. Som eksempler blev Egedalsvænge og fodboldklubben Brøndby Strand IK fremhævet.

– Hizb ut-Tahrirs folk er ikke dumme. De bruger demokratiet, når det fremmer deres sag, og de fravælger demokratiet, når det fremmer deres sag. Deres sag er så islamiske værdier. Det skal vi forstå, ellers lader vi os udnytte. Jeg mener ikke, at vores demokrati kan rumme Hizb ut-Tahrir, fordi de netop misbruger demokratiet til at undertrykke dansk kultur og fremme antidemokratiske synspunkter blandt unge muslimer. Det skal vi kunne gennemskue og sige fra overfor. Vores folkestyre går i stykker, hvis ikke vi kæmper for det, siger Martin Henriksen.

Martin Henriksen vil derfor bede social- og integrationsminister, Manu Sareen (R), om at iværksætte en undersøgelse af problemet.

– Vi må vide, hvor mange steder Hizb ut-Tahrir har sat sig på magten i foreningslivet, og hvordan de gør det. Så må Folketinget på baggrund af undersøgelsen drøfte, hvordan vi konkret kan få skubbet denne islamistiske organisation ud på et sidespor. Vi i Dansk Folkeparti har selvfølgelig en række forslag til dette, men vi er meget interesserede i at høre andres bud, siger Martin Henriksen.

Martin Henriksen understreger, at Dansk Folkeparti helst ser Hizb ut-Tahrir opløst, da organisationen virker ved opfordringer til vold, men siden der ikke er flertal for dette i Folketinget, er han villig til at undersøge andre muligheder for at stække organisationen.

Rul til toppen