fbpx

DF: Vedvarende energi bliver en kostbar affære

Christiansborg, fredag den 26. marts 2010

Pressemeddelelse

DF: Vedvarende energi bliver en kostbar affære

Dansk Folkepartis klimaordfører, Per Dalgaard, beder nu oppositionen om at holde igen med forslag om at få nedlukket blokke på de danske kulfyrede kraftvarmeværker, for at skifte til andre typer af brændsler.

– Danmark har nogle af verdens mest energieffektive kraftvarmeværker. En lukning, for at overgå til alternativ energi i form af fyring med eksempelvis træflis, vil medføre en kraftig stigning i energipriser. Det gælder også, såfremt venstrefløjens ønske om en meget hurtig overgang til at anvende udelukkende vedvarende energi til at forsyne private og – ikke mindst – erhvervslivet, bliver en realitet. Prisstigninger er en betydelig bivirkning, som jeg tror S og SF glemmer at informere om, når de fremturer om vedvarende energi, siger Per Dalgaard.

– Det er at spille hasard med Danmarks energiforsyning, fordi disse nye energiformer, ifølge den seneste rapport fra Energistyrelsen, beviseligt er dyrere og mere ustabile, end de brændsler vi i dag anvender på kraftvarmeværkerne, siger Per Dalgaard.

– DF har det også som mål, at Danmark en dag, kan klare sig uden fossile brændstoffer. Blandt andet fordi vi derved afskærer os fra en afhængighed af forsyning af olie fra Mellemøsten, og gas fra Rusland. DF mener dog, at den uafhængighed skal opnås med fornuft og yderligere forskning på området, og i en takt vores samfund kan bære, siger Per Dalgaard.

Rul til toppen