fbpx

DF: Vi vil ikke vente på EU

Christiansborg, søndag den 7. august 2011/RT

PressemeddelelseDF: Vi vil ikke vente på EU

Forleden måtte LA-formanden Anders Samuelsen krybe til korset og indrømme, at partiet i sit program havde kopieret Radikale Venstres undervisningspolitik.

Nu er det så sket igen. Denne gang er det Dansk Folkeparti, der bliver kopieret.

– DF harlænge søgt at få vedtaget sit forslag om, at danskere med en sjælden kræftsygdom skal kunne rejse til eksempelvis Sverige,England eller Tyskland og blive behandlet der – på Statens regning. Senest har DFhaft forslaget med i Folketingssalen, hvor der desværre ikke var flertal fordette. Det var kun LA som støttede forslaget.

– Derfor glæder det mig,atLiberal Alliance nu fremfører et tilsvarende forslag, siger Liselott Blixt, Sundhedsordfører for Dansk Folkeparti.

Derimod undrer det DF’s sundhedsordfører, at Venstre tager afstand fra forslaget.

– Det sker med henvisning til, at EU arbejder med et direktiv, der skal træde i kraft om tre år. Så lang tid mener jeg ikke, at vi behøver vente. Hvis forslaget ligner DF’s, hvorfor så ikke få det gennemført herhjemme og så lade det langsomme EU-maskineri hoppe på, nårdet enganger klar.

– I øvrigt er jeg ikke enig med Venstres sundhedsordfører, Bergitte Josefsen, når hun siger, at man allerede i dag kan blive behandlet i udlandet, sådan uden videre.Det kræver nemlig først og fremmest, at der skal søges samt at et udvalg derefter skal udføre sagsbehandling og godkendelse. Med DF’s forslag får patienterne en ret, som har virkning fra den dag, det står klart, at de ikke kan blive behandlet i Danmark.

Rul til toppen