fbpx

DF: Videnskabsministeren må få styr på universitetseksperters politisering

Christiansborg, fredag den 14. oktober 2011/LO

PressemeddelelseDF: Videnskabsministeren må få styr på universitetseksperters politisering

– Sagen afspejler det dystre, at den indstilling som først og fremmest har fundet udtryk gennem DF og har drevet den forrige regering gennem manegen, stadig sidder i kødet hos dem, der har med udlændingesager at gøre.

Ovenstående er professor Claus Haagen Jensen fra CBS citeret for i metroXpress torsdag den 13. oktober. Dansk Folkepartis videnskabsordfører, Jens Henrik Thulesen Dahl, ryster på hovedet og vil nu tage sagen op med videnskabsminister Morten Østergaard (R).

– Vi har ytringsfrihed her i landet, og Claus Haagen Jensen må naturligvis gerne ytre sig om sin personlige holdning som privatpersonen Claus Haagen Jensen. Men det duer bare ikke, at han tager sin professorkasket på, og derved iklæder sine personlige politiske holdninger et skær af ekspert-legimitet. Derfor vil jeg nu rette henvendelse til videnskabsministeren for at høre ham ad, om det virkelig er i orden, at ansatte ved højere læreranstalter bruger deres akademiske titler til at føre partipolitik, siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

Jens Henrik Thulesen Dahl understreger, at det er helt i orden, at Claus Haagen Jensen som professor udtaler sig om for eksempel forvaltningsskik.

– Kæden springer af der, hvor professoren begynder med at nævne et konkret politisk parti og kalde den udlændingepolitik, som et stort flertal af befolkningen bakker op om, for ”dyster”. Det er Claus Haagen Jensens personlige holdning, og har ingenting at gøre med hans akademiske ekspertise, siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

Rul til toppen