fbpx

DF: Vietnam-besøg sætter fed streg under regeringens Kina-knæfald

Christiansborg, torsdag den 19. september 2013/LO

Pressemeddelelse

DF: Vietnam-besøg sætter fed streg under regeringens Kina-knæfald

Torsdag formiddag er demonstranter samlet på Christiansborgs Slotsplads for at demonstrere mod den vietnamesiske præsident Truong Tan Sang. Demonstranterne anser præsidenten for at være en kommunistisk diktator. Demonstrationens forløb undrer Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup.

– Det er mildt sagt utroligt, at denne demonstration løber af stablen uden den mindste indblanding fra politiets side, mens det ikke kunne gå hurtigt nok med at fjerne lignende demonstranter og begrænse dem på alle mulige måder, da Danmark tilbage i juni 2012 havde kinesisk statsbesøg. For eksempel blev tibetanske flag fjernet. Politiet fjerner ingen flag i dag. Jeg må sige, at det mere end lugter af, at regeringen har kastet sig på knæ for kommunist-Kina, og det er ganske usmageligt, siger Peter Skaarup.

Peter Skaarup vil derfor stille spørgsmål til justitsminister Morten Bødskov (S) om sagen.

– Det her er Danmark, og her skal vi ikke indskrænke ytringsfriheden af eventuelle hensyn til ussel mammon. I Danmark skal det ikke være sådan, at man ikke må demonstrere mod bestemte regimer, fordi disse er større handelspartnere end andre regimer. Det er helt i sin orden, at herboende vietnamesere og andre modstandere af landets diktator demonstrerer, og det skal modstandere af det kinesiske regime naturligvis også have lov til. Ellers vil jeg gå så vidt som at sige, at regeringen i sit Kina-knæfald udfordrer vores demokrati, siger Peter Skaarup.

Rul til toppen