fbpx

DF vil have antallet af samværssager i Fogedretten nedbragt

Christiansborg, torsdag den 25. oktober 2012

PressemeddelelseDF vil have antallet af samværssager i Fogedretten nedbragt

– Vi skal sørge for, at holde et vågent øje med statsforvaltningerne rundt om i landet. En stigning på 45 % i antallet af samværssager i Fogedretten siden 2007 er på ingen måde acceptabelt, siger Dansk Folkepartis ordfører for forældreansvarsloven, Ren&eacute Christensen.

– For DF har det i forbindelse med de seneste justeringer af forældreansvarsloven, som trådte i kraft den 1. oktober i år, netop været vigtigt, at man i langt højere grad tager hensyn til børnenes tarv ved skilsmissesager. DF har kæmpet for, at der skulle mere faglighed ind hos sagsbehandlerne, så man kunne undgå, at sager endte i Fogedretten. Med justeringerne af loven ligger ansvaret for dette hos statsforvaltningerne, som nu har alle muligheder for at afværge, at skilsmisseforældres manglende evne til at enes, kommer til at gå ud over børnene, siger Ren&eacute Christensen.

Han lover, at der vil blive holdt et vågent øje med udviklingen i statsforvaltningerne og de kommende statistikker for antallet af samværssager i Fogedretten.

– De seneste tal er i hvert fald et bevis på, at der i høj grad har været behov for justeringerne af forældreansvarsloven. Så håber jeg bare, at statsforvaltningerne vil leve op til det øgede ansvar og de udvidede muligheder, som loven giver dem, siger Ren&eacute Christensen.

Rul til toppen