fbpx

DF vil have apopleksibehandling ensrettet i hele landet

Christiansborg, søndag den 8. Maj 2008

Pressemeddelelse DF vil have apopleksibehandling ensrettet i hele landet

– Hver en sten skal vendes, for at finde årsagen til og få ændret det faktum, at borgere i Region Sjælland har landets dårligste muligheder for at overleve en blodprop i hjernen.

Ordene kommer fra sundhedsordfører i Dansk Folkeparti, Liselott Blixt, som er godt og grundigt forarget over den nye undersøgelse, der har afsløret, at man i Region Sjælland ikke MR scanner alle blodproppatienter.

– I sidste uge var det trombektomi, som man ikke udførte i Region Hovedstaden. I denne uge er det MR scanningen i Region Sjælland. Det er simpelthen under al kritik, siger Liselott Blixt.

Dansk folkeparti har længe været opmærksomt på den forskel, som der er for apopleksibehandling i de forskellige regioner. Allerede i 2008 kom DF med et Beslutningsforslag, der netop skulle sikre, at alle patienter får den samme behandling, uanset hvor i landet man bor. DF lavede dengang en aftale med sundhedsminister Jacob Axel Nielsen (K) og den har været længe undervejs, men er i disse dage ved at nå sit endelige mål. Der er blevet lavet en MTV vurdering, der netop understreger, at en målrettet og hurtig indsats forbedrer muligheden for vellykket genoptræning efter en blodprop eller blødning i hjernen.

Det vigtigste, for netop at kunne levere en hurtig indsats, er ved at MR scanne hurtigst muligt, for at vurdere, om det er en prop eller blødning. Dette har betydning for, hvilken behandling man efterfølgende skal have.

– Derfor undrer det mig, at man undlader MR scanninger i Regionen Sjælland. Derfor vil jeg nu, med spørgsmål til sundhedsminister, Bertel Haarder (V), forsøge at få klarlagt, hvad regionens begrundelse til dette er. Er det monstro lægerne på de enkelte afdelinger, som selv vurderer, om den enkelte patient er værd at give en MR scanning? Eller er det fordi de dyrt indkøbte MR scannerne simpelthen står og samler støv på grund af manglende personale? spørger Liselott Blixt.

Rul til toppen