fbpx

DF vil have kommunerne til at gribe ind over for flerkoneri

Christiansborg, den 12. marts 2010/kkb

Pressemeddelelse

DF vil have kommunerne til at gribe ind over for flerkoneri

– Bigami er forbudt i Danmark, og derfor skal vi ikke tolerere det. Sådan siger Dansk Folkepartis ligestillingsordfører Pia Adelsteen i en kommentar til, at Sønderborg kommune tilsyneladende har kendt til det aparte forhold mellem en egyptisk mand og hans to koner, der boede i en faldefærdig rønne i kommunen.

Pia Adelsteen forlanger nu, at justitsministeren pålægger kommunerne at gribe ind, hvis de får kendskab til lignende sager.

– Jeg er overbevist om, at der ude omkring i landet gemmer sig massevis af eksempler på, at muslimske mænd har taget mere end en kone – typisk ved at manden lovformeligt er gift med den ene kone, og så gift muslimsk med de andre. Derfor vil jeg have Lars Barfoed til at få tallene frem på bordet. Han må simpelthen spørge kommunerne til, hvor mange tilfælde er bi- og polygamiske forhold, de har kendskab til, siger Pia Adelsteen.

– Kommunerne skal forpligtes til at handle, når de bliver opmærksomme på forhold, hvor en mand har taget flere koner. Det skal anmeldes til politiet og så må der rejses straffesag mod de pågældende, siger Pia Adelsteen.

Pia Adelsteen forventer, at justitsministeren fremover vil sørge for, at dansk lov bliver overholdt.

– Vi kan ikke sådan i tolerancens navn se igennem fingre med, at kvinder udnyttes i forhold, hvor der er to, tre eller fire kvinder, der skal deles om en mand. Det er udtryk for et tilbagestående syn på kvinden – og lovgivningen i Danmark om forbud mod flerkoneri skal håndhæves, siger Pia Adelsteen, der også vil bede justitsministeren forklare, hvordan han i fremtiden har tænkt sig at fastholde, at ægteskabslovgivningen overholdes.

Rul til toppen