fbpx

DF vil have kraftigt skærpet straf for angreb på politi, rednings- og vagtfolk

Christiansborg, torsdag den 12. september 2013/KBE

Pressemeddelelse DF vil have kraftigt skærpet straf for angreb på politi, rednings- og vagtfolk

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, reagerer skarpt på nattens angreb på politi og vagtfolk i Askerød-parken ved Hundige. Når Folketinget mødes igen tirsdag den 1. oktober, fremsætter DF et forslag om en kraftig strafskærpelse for angreb på politi og rednings- og vagtfolk. Baggrunden for forslaget om markant højere straffe har udgangspunkt i de mange sager, hvor politi og brandfolk angribes under udrykning, hvilket oftest sker i de indvandrerdominerede ghettoer rundt om i landet.

Forslaget indeholder blandt andet en strafskærpelse, så man kan straffes med op til et års ubetinget fængsel, hvis man bliver taget i at angribe politi og brandfolk med sten og andet kasteskyts. Det bør endvidere medføre udvisning for udlændinge, der ikke har dansk pas, når de engagerer sig i angreb på politi og brandvæsen, lyder det fra Peter Skaarup, der forventer, at forslaget hvis det gennemføres, vil have en øjeblikkelig dæmpende effekt på optøjerne.

– Der har desværre igennem en årrække været en stigende tendens til, at politiet og selv redningsfolk mødes med stenkast og grove chikanerier under udrykning til påsatte brande og anden uro, senest altså i nat i Askerød. Dette fænomen er særligt udtalt i ghettoer rundt om i hele landet, og det har konkret betydet, at redningsfolk i mange områder må vente på politieskorte, før de for eksempel kan rykke ind og slukke brande, hvilket jo kan koste menneskeliv. En ufravigelig opgave for myndighederne sammen med politikerne på Christiansborg må være at sikre, at alle områder i Danmark, også beboerne i Askerød-parken, altid kan stole på, at politi, og rednings- og vagtfolk uden forhindringer kan rykke ind øjeblikkeligt, når alarmen går, siger Peter Skaarup.

– Vi risikerer ganske enkelt, at Danmark ender i et A og et B-område, hvor politi- og redningsfolk ikke kan forsvare at rykke ud til brande og andre problemer i B-området, som typisk vil bestå af ghettoer, da redningsfolkene og politiet ganske enkelt vil være i akut fare for overfald. Vi skal derfor have bremset dette fænomen i opløbet, så vi kan få genoprettet respekten for dem, der skal sikre trygheden for de lovlydige beboere og som dybest set blot passer deres arbejde, når de rykker ud for at slukke brande og opretholde ro og orden i et givent område, siger Peter Skaarup.

Rul til toppen