fbpx

DF vil have stoppet diskriminering af grønlændere

Christiansborg, onsdag den 20. juli 2011

Pressemeddelelse DF vil have stoppet diskriminering af grønlændere

Martin Henriksen (DF), formand for Folketingets socialudvalg, tager nu kontakt til socialminister, Benedikte Kiær (K) for at få sat en stopper for at grønlændere i Danmark udsættes for diskrimination i det offentlige system, når de flytter fra Grønland til Danmark. Kofoeds Skole i Aalborg har oplevet en markant stigning i antallet af grønlændere som søger hjælp, men også en stigning i hvor lang tid der går før disse grønlændere kan blive registreret i Danmark.

– Det er en skandale. Grønlændere er danske statsborgere med dansk pas, og skal behandles på lige fod med danskere, hvis de flytter fra Grønland til Danmark, siger Martin Henriksen.

Han vil bede socialministeren tage hånd om sagen, og sørge for at grønlændere ikkedrives ud i nød og elendighed, fordi det sociale system i Danmark ignorerer dem. Martin Henriksen vil samtidig bede om en redegørelse for den kommunale sociale indsats over udsatte grønlændere, både i Danmark og i Grønland

På Kofoeds Skole i Aalborg havde man i 2009 90 grønlandske brugere, som henvendte sig om hjælp. Sidste år var tallet 180. I år er der allerede nu 139 brugere, som står uden bolig og forsørgelse og har bedt skolen om hjælp, fordi de ikke kan blive registreret i det danske system. Enkelte brugere har ventet i op til et år på at blive registreret.

– Hvis man ikke er klar over det ude i kommunerne, så må vi lige have slået det fast med syvtommersøm, at borgere fra Grønland og Færøerne er danske statsborgere som os i den sydlige del af rigsfællesskabet. Derfor har de altså også de samme rettigheder. Hvis man flytter fra Ringkøbing til Ringsted bliver det registreret på nogle få dage. Sådan skal det også være, hvis man flytter fra Nuuk til Aalborg, siger Martin Henriksen.

Rul til toppen