fbpx

DF vil have svar på om det er regeringens politik at ældre skal betale for hjemmehjælp

Christiansborg, fredag den 8. november 2013/KBE

PRESSEMEDELELSE

DF vil have svar på om det er regeringens politik at ældre skal betale for hjemmehjælp

Dansk Folkepartis, Martin Henriksen, vil have svar fra regeringen på, om Zenia Stampes (R) krav til de ældre om, at de skal bruge arven for at betale hjemmehjælp og dermed indføre brugerbetaling, er regeringens officielle politik. Derfor inddrager Dansk Folkeparti indenrigsminister Margrethe Vestager (R) og finansminister Bjarne Corydon (S) i sagen via spørgsmål i Folketinget med henblik på at få et overblik over regeringens samlede ældrepolitik inklusive planlagte nedskæringer i ældreplejen.

– Regeringen har ikke løftet ældreområdet i sin toårige regeringsperiode, selv om den har haft flertal. Nu foreslår regeringspartiet De Radikale, at politikerne skal bestemme over, hvor mange penge de ældre må efterlade til deres børn og børnebørn, eftersom De Radikales socialordfører, Zenia Stampe, nu åbenbart vil indføre brugerbetaling på hjemmehjælp, siger Martin Henriksen, der refererer til den radikale socialordførers forslag om dette på DR2 den 7. november 2013.

– Det er et meget voldsomt signal at sende midt i en kommunalvalgkamp, at De Radikale ny forlanger, at de ældre selv skal betale deres hjemmehjælp. Den udmelding kommer oven i købet i en tid, hvor der er fokus på, at der skæres hjælp væk fra de plejekrævende ældre. Der ligger et meget barskt syn på alderdom og familie bag Zenia Stampes forslag, når hun tilsyneladende vil indføre fuld eller delvis brugerbetaling på hjemmehjælp. Jeg vil derfor via spørgsmål til Margrete Vestager (R) og Bjarne Corydon (S) have opklaret, om dette er en plan regeringen arbejder på at realisere, og om dette på nogen måde indgår i regeringens eller regeringspartiernes løbende drøftelser med kommunerne, siger Martin Henriksen.

Rul til toppen