fbpx

DF vil have valgloven ændret

Christiansborg, tirsdag den 20. september 2011

PressemeddelelseDF vil have valgloven ændret

Kommunalordfører for Dansk Folkeparti Hans Kristian Skibby foreslår, at den danske valglov ændres inden det næste folketingsvalg. Han mener valgloven i dens nuværende form er udemokratisk og skadelig for vælgernes stemmelyst.

– Jeg har fået en lang række henvendelser fra folk, som føler sig snydt og bedraget af systemet, fordi en lang række kandidater er kommet ind ved hjælp af listestemmer, mens andre, med store personligt stemmetal, er røget ud af Folketinget. Ved det netop overståede valg er der ikke færre end ni kandidater, som er kommet i Folketinget med færre personlige stemmer end nogle af de kandidater, der ikke kom ind, siger Hans Kristian Skibby.

Han vil derfor rette henvendelse til det Radikale Venstre, Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti og spørge, om de er parate til at støtte et forslag om, at den danske valglov revideres. R og SF har tidligere støttet forslag om ændring af valgloven.

– Det er jo ikke rimeligt, at den kandidat som styrter rundt i sin kreds i valgkampen, og kæmper en brav kamp for at komme ind, så ikke også får glæde af de personlige stemmer, som han eller hun opnår. Det er jo slet ikke demokratisk, så det vil DF meget gerne have lavet om på. Ikke kun af hensyn til de hårdtarbejdende folketingskandidater, men også fordi det giver vælgerne en flad fornemmelse, når det er systemet og ikke antallet af stemmer, som afgør, om den ene eller anden person bliver valgt ind, siger Hans Kristian Skibby.

Rul til toppen