fbpx

DF vil have vished for at alle minkfarme kontrolleres af Fødevarestyrelsen

Christiansborg, fredag den 25. februar 2011/KE

PressemeddelelseDF vil have vished for at alle minkfarme kontrolleres af Fødevarestyrelsen

Dansk Folkepartis formand for Fødevareudvalget Rene Christensen vil nu have vished for, at alle danske minkfarme modtager de lovede besøg fra Fødevarestyrelsen. Kravet kommer i kølvandet på en Tv-udsendelse, der viser, at nogle danske minke lider, selvom den pågældende minkfarm har haft kontrolbesøg fra Fødevarekontrollen. Rene Christensen er dog samtidig fortørnet over, at billeder af lidende dyr tilbageholdes i månedsvis uden, at lidelserne politianmeldes.

– Dansk Folkeparti er et engageret dyrevelfærdsparti. Vi er derfor nødt til at få vished for, at forholdene på de danske minkfarme er i orden. Jeg vil således rette henvendelse til fødevareminister Henrik Høegh (V) for at sikre mig, at alle danske minkfarme modtager de lovede besøg fra Fødevarestyrelsen, siger Rene Christensen.

– Optagelserne af lidende mink fra den kontroversielle dyreværnsorganisation Anima, sætter endnu engang berettiget fokus på, om de danske mink opdrættes under acceptable forhold. Jeg er dog fortørnet over, at Anima tilsyneladende ligger inde med optagelser af lidende mink, uden at gå til myndighederne med deres viden. Det er dybt uacceptabelt, da det er en borgerpligt at anmelde, hver gang man måtte støde på lidende dyr, siger Rene Christensen.

Rul til toppen