fbpx

DF vil hjælpe allergikerne med bedre behandling

Christiansborg, fredag den 27. maj 2011/KE PRESSEMDDELELSE

DF vil hjælpe allergikerne med bedre behandling

Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt fremsætter i dag beslutningsforslag om kraftigt forbedrede forhold for Danmarks mange allergikere. Dansk Folkeparti vil have genoprettet speciallægeuddannelsen, så der igen uddannes læger med speciale i allergi, hvilket alle fem sygehusregioner skal sørge for at oprette i forbindelse med et regionalt videnscenter om allergi. Samtidig ønsker DF bedre diagnosticering og behandling af allergikere, herunder billigere adgang til anerkendte allergivacciner.

– Der findes over en million allergikere i Danmark i dag og det forventes at runde 1,7 millioner danskere i år 2020, hvilket er et alvorligt samfundsmæssigt problem. Alt for mange danskere har alvorligt nedsat livskvalitet i pollensæsonen, eller når allergien pludseligt rammer dem i hverdagen med store personlige og samfundsøkonomiske konsekvenser til følge. Det er derfor bydende nødvendigt, at vi får forbedret diagnosticeringen, forebyggelsen og selve behandlingen af de danske allergikere, hvilket et allergicenter i alle fem sygehusregioner skal være drivkraften bag, siger Liselott Blixt.

– Jeg har talt med adskillige allergipatienter, der alle har det til fælles, at de føler, at deres sygdom falder imellem flere stole og er vanskelig at få behandlet. De hårdest ramte er delvist invaliderede, når de rammes af allergien, mens de resterende mange hundrede tusinde er dårligere fungerende, trætte og ukoncentreret og oftere syge i pollensæsonen, hvorfor der er mange penge at spare i tabt arbejdsfortjeneste, hvis vi investerer i en bedre behandling af dem og sørger for, at de anerkendte allergivacciner bliver økonomisk tilgængelige, siger Liselott Blixt.

Rul til toppen