fbpx

DF vil ligestille borgere i Rigsfællesskabet

Christiansborg, torsdag den 31. maj 2012/LO

Pressemeddelelse DF vil ligestille borgere i Rigsfællesskabet

Dansk Folkepartis medlem af Folketingets Færøudvalg, Martin Henriksen, vil nu rette henvendelse til statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) for at få klarlagt statsministerens holdning til, at færinger, der flytter til Danmark fra Færøerne, underlægges et optjeningsprincip i forhold til børnefamilieydelse, ydelser efter lov om børnetilskud og forskudsvis udbetaling af børnebidrag.

– Dansk Folkeparti er varme tilhænger af optjeningsprincipper, men det siger sig selv, at udgangspunktet er, at borgere på Færøerne og i Grønland, det vil sige i Rigsfællesskabet, er ligestillet med danske borgere, siger Martin Henriksen.

Martin Henriksen reagerer blandt andet på baggrund af en tale, som folketingsmedlem for Sambandsflokkurin, Edmund Joensen, holdt i Folketinget onsdag den 30. maj. I denne tale gjorde Edmund Joensen rede for, at der foreligger en landsretsdom, der har kendt denne praksis ulovlig.

– Vi tager denne sag meget alvorligt, og vi ser derfor meget gerne, at statsministeren redegør for regeringens holdning til reglerne, herunder om hvorvidt regeringen agter at imødekomme den kritik, som Edmund Joensen helt berettiget er kommet med. Hvis jeg flytter til en anden del af Rigsfællesskabet, forventer jeg at blive behandlet, som havde jeg boet der hele mit liv. Det samme bør gøre sig gældende den anden vej rundt. Alle borgere i Rigsfællesskabet er borgere i det danske kongerige, og det skal vi respektere. Det er på denne baggrund, at jeg retter henvendelse til statsministeren, siger Martin Henriksen.

Rul til toppen