fbpx

DF vil lytte til kritik fra frivillige

Pressemeddelelse

DF vil lytte til kritik fra frivillige

– Det kan ikke være rigtigt, at landets mange tusind frivillige drukner i administration, når de vil skabe byfester og gavne lokalt foreningsliv med overskuddet fra disse fester. Nu må vi politikere se på, om vi kan gøre livet nemmere for de frivillige, siger Dansk Folkepartis socialordfører Martin Henriksen.

Sammenslutningen af byfester vånder sig nemlig under en tung dyne af regler og kontroller. Formanden for foreningen, Ole Toft, siger, at de frivillige skal sende op til 15 ansøgninger før et arrangement til glæde for lokalbefolkningen og til gavn for lokale idrætsforeninger kan godkendes.

Ole Toft understreger, at regelrytteriet truer med at ødelægge det arbejde, frivillige lægger til gavn for lokale foreninger. Senest er der stillet krav om, at de frivillige skal søge byggetilladelser for telte og stader ved byfester.

– Sammenslutningen af Byfester appellerer til politikerne om hjælp. Den appel kan vi ikke sidde overhørig. Jeg vil nu kontakte regeringen, så vi kan få en drøftelse om, hvordan vi i fællesskab får gjort det nemmere for frivillige at virke for landets mange foreninger. Mange af reglerne tjener sikkert et bestemt formål, men en gang imellem er det også sundt at tage reglerne op til genovervejelse. Det er så det, vi beder regeringen kigge på, siger Martin Henriksen.

Rul til toppen