fbpx

DF vil opsige udviklingsaftale, hvis Muslimsk Broderskab får million-støtte

Pressemeddelelse

DF vil opsige udviklingsaftale, hvis Muslimsk Broderskab får million-støtte

– Dansk Folkeparti vil efter folketingsvalget opsige den politiske aftale om Udviklingsministeriets Institut for Flerpartistøtte”, såfremt Det Muslimske Broderskab i Ægypten får sendt penge fra Danmark. Millionerne er, efter hvad DF erfarer, endnu ikke sendt til Ægypten, og jeg har bedt Udviklingsministeren om at indefryse pengene, indtil sagen kan blive anstændigt behandlet efter valget.

Det oplyser DFs udenrigsordfører, Søren Espersen, som er forfærdet over, at Broderskabet ifølge en netop vedtaget beslutning får tildelt 3,5 mio. danske skattekroner.

Dansk Folkeparti, som selv var med til for et års tid siden at vedtage loven om “Institut for Flerpartistøtte”, betingede sig den gang, at danske penge ikke skulle ende i forkerte hænder, hvilket såvel Venstre som Socialdemokratiet erklærede sig enig i.

Venstres udviklingsordfører, Karsten Lauritzen offentligt sagde dengang: “Det er jo ikke sådan, at vi tilfældigt sender checks ud til tilfældige partier”, mens id&eacutemanden til projektet, Socialdemokratiets Jeppe Kofod offentligt udtalte: “Jo, man kan godt falde i en fælde og støtte udemokratiske partier. Heldigvis findes der internationale partiorganisationer, der kan vejlede os. Og i sidste instans handler det om, at den fagligt kompetente bestyrelse skal sikre, at det her ikke sker”.

– Nu er det, som Dansk Folkeparti advarede imod, så alligevel sket: Den islamistiske organisation, Det Muslimske Broderskab i Ægypten, som ideologisk kan sammenlignes med fortidens tyske naziparti, har fået bevilget millioner, og det er i instituttets bestyrelse sket med såvel Venstres som Socialdemokratiets stemmer, siger Søren Espersen. Kun vort eget medlem af instituttets bestyrelse, Aia Fog, stemte imod.

– Det ville være ubærligt, hvis dette ægyptiske broderskabs-uvæsen kom til magten, bl.a. takket være penge fra danske skatteborgere. Det kan jeg heller ikke forestille mig, at udviklingsminister Søren Pind ville kunne billige. Vi taler jo om et parti, som mentalt lever i den mørke middelalder, som vil indføre en islamistisk stat med den afskyelige Sharialov, og bl.a. har slået fast, at hverken en kvinde eller en kristen nogensinde kan blive præsident i Ægypten.

– Straks efter at det nye folketing er på plads, vil Dansk Folkeparti indkalde udviklingsministeren til en forespørgselsdebat, som skal ende i en vedtagelse om, at bevillingen til Det Muslimske Broderskab tilbagekaldes. Vi anser det for selvfølgeligt, at Regeringen vil tilslutte sig en sådan vedtagelse, siger Søren Espersen.

Rul til toppen