fbpx

DF vil stoppe kommunale nedskæringer over for ældre – rejser forespørgselsdebat i Folketinget

Pressemeddelelse

DF vil stoppe kommunale nedskæringer over for ældre – rejser forespørgselsdebat i Folketinget

Fire ud af ti kommuner vil også spare på ældreområdet i år. Det viser en rundringning som Politiken Research har foretaget til de kommunale ældrechefer. Og nu må det være nok, mener Dansk Folkepartis socialordfører, Karin Nødgaard.

– Det kan ikke nytte noget, at kommunerne hver gang man opdager, at der er lavvande i kassen, automatisk retter sigtekornet mod ældreområdet. Vi har at gøre med svage medborgere, som ikke er i stand til at stille sig op og demonstrere foran Rådhuset. Det gør dem også til lette ofre for sparekniven, siger Karin Nødgaard.

Dansk Folkeparti rejser derfor nu en forespørgselsdebat i Folketinget, om de vilkår som samfundet byder de ældre.

– Vi har haft en stribe enkeltsager, hvor ældre mennesker er blevet umyndiggjort på forskellig vis. Først måtte de ældre ikke få saftevand, så måtte et rullebord ikke stå det ene sted og så skal der robotstøvsugere ind i de ældres hjem i stedet for rigtigt levende mennesker og samtidig kan vi altså iagttage, hvordan kommunerne systematisk skærer ned i serviceniveauet på ældreområdet. Det kan vi ganske enkelt ikke byde de generationer, der har bygget vores samfund op, siger Karin Nødgaard.

Karin Nødgaard rejser derfor en forespørgselsdebat under overskriften – hvad kan regeringen oplyse om holdninger, mål og visioner for ældreområdet?

– Så må vi se om regeringen overhovedet har nogen visioner. De ældres vilkår har overhovedet ikke fyldt noget, hverken i regeringsgrundlaget eller i regeringens ageren indtil nu. Det eneste de ældre har fået er en lang næse i stedet for det lovede løft i tillægspensionen og de mange penge til kommunerne, som Villy Søvndal og Socialistisk Folkeparti havde stillet i udsigt, siger Karin Nødgaard.

Rul til toppen