fbpx

DF vil styrke virkelyst og iværksætteri med nyt udspil

Dansk Folkepartis erhvervsordfører Hans Kristian Skibby har netop præsenteret et stort iværksætterudspil under mottoet ”mindre plan, mere handling”.

Iværksættere er essentielle for at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark. Ikke mindst nu, hvor vi skal kæmpe os ud af coronakrisens skygge.

Med dette udspil vil vi gøre det lettere for iværksættere at starte virksomhed, rejse den nødvendige kapital og drive en succesfuld virksomhed her i landet. I dag ender mange succesfulde iværksættere med at flytte deres engagement til andre lande, når de når en vis størrelse, bl.a. fordi det er lettere at blive børsnoteret i eksempelvis Sverige. De virksomheder vil vi selvfølgelig hellere have til at blive i Danmark.

Udspillet indeholder elementer som 150 mio. kr. årligt til forbedring af de danske vilkår for børsintroduktioner, det skal være mere attraktivt for venner og familie at yde lån (op til 10.000 kr.) til en nystartet virksomhed og mere hjælp til, at især mindre danske detailhandelsbutikker kan omlægge deres tilbud til e-handel og blive bedre rustet til den stigende konkurrence fra dansk såvel som udenlandsk e-handel. Det skal medvirke til at forhindre butiksdød.

Der er selvfølgelig en lang række yderligere elementer i udspillet. Læs det samlede udspil på Dansk Folkepartis hjemmeside her.

Regeringen har lagt op til, at der på et tidspunkt skal indkaldes til forhandlinger om en ny iværksætteraftale. Her har vi fremlagt vores bud med en lang række konkrete forslag, som skal gøre livet lidt lettere for danske iværksættere.

“Vi håber, at erhvervsministeren er interesseret i en bred aftale, så der kommer flere partier med end bare Venstre, som man bevidstløst har luret sig fast på. Det er ikke kun forundt folk, der har et medlemskort hos Socialdemokraterne eller hos Venstre, at diskutere erhvervs- og iværksætterudspil,” siger Hans Kristian Skibby i et interview med Altinget.

Læs mere om udspillet på ditOverblik.dk her

Rul til toppen